autonoom & oog voor detail

Kinto

Het Belgische brillenmerk Kinto werd in 1978 opgericht. Ondanks dat dit merk zich door de jaren heen enorm heeft ontwikkeld, bleef het altijd trouw aan de oorspronkelijke visie. Kinto richt zich op het ontwikkelen van draagbare ergonomische monturen, met een scherp oog voor detail.

Kinto

Vandaag de dag leidt Kinto haar creatieve medewerkers nog steeds zelf op binnen een klein team. Alle beslissingen worden gemaakt binnen dit kleine team, of het nu over vormen, kleuren of materialen gaat. Op deze wijze ademen alle monturen de identiteit van het merk. De monturen worden tevens altijd in eigen fabriek geproduceerd: een autonomie die zorgt tot spontaniteit, bijvoorbeeld bij het snel opkomen van nieuwe trends of kleurpaletten.

Kinto

Kenmerkende stijl

Kenmerkend aan de Kinto-stijl is de ergonomie van de monturen: de monturen van Kinto zijn erg licht en gemakkelijk draagbaar. Hierbij is elk detail van groot belang: Kinto is ervan overtuigd dat je als brillenmerk mee moet evolueren op het ritme van technische in- novaties. Daarom beschikken de monturen van Kinto over onderling verwisselbare flexibele scharnieren. Hierdoor kunnen monturen on- middellijk bij de opticien hersteld worden, zonder lange wachttijd.

Bekijk ook onze andere topmerken binnen deze stijl