Veiligheidsbril op sterkte

Een veiligheidsbril op sterkte nodig om jouw werk goed en verantwoord uit te voeren? Natuurlijk heb je ook daar een perfect zicht nodig! Bij onze opticiens reken je op een piekfijne veiligheidsbril op maat.

Wil je meer weten over de veiligheidsbrillen op sterkte? Ontdek hieronder meer of vraag informatie bij een van de opticiens in jouw buurt.

Veiligheid primeert

Ga je aan de slag als lasser, onderzoek je grondstoffen in een laboratorium of ben je aannemer? Dan heb je ongetwijfeld een veiligheidsbril nodig om je ogen goed te beschermen. Als je ver- of bijziend bent, moet ook de veiligheidsbril hierop aangepast zijn. 

Als opticiens bij Oogwereld begrijpen we als geen ander het belang van goede oogbescherming tijdens het werk. Het dragen van een veiligheidsbril op sterkte kan een cruciale rol spelen in het beschermen van de ogen tegen letsel en zorgen voor een veilige werkomgeving.

Bij Oogwereld heb je de keuze uit verschillende monturen, zodat je zeker een model vindt die bij jou past. We passen de bril volledig aan op de ernst van het gevaar, de frequentie van de blootstelling en de kenmerken van de arbeidsplaats. Zo ben je zeker van veilige werkomstandigheden, altijd en overal. 

Maak een afspraak

Vind jouw opticien

Onze aanpak bij veiligheidsbrillen op sterkte

Als u op zoek bent naar een veiligheidsbril op sterkte, raden we u aan om één van onze winkels te bezoeken. Bij ons kunt u rekenen op:

 • Een persoonlijke meting van uw zicht op basis van uw werkomstandigheden en het type werkbril dat u nodig heeft.
 • Een bepaling van de brillen en glazen die u nodig heeft volgens de richtlijnen van de veiligheidscoördinator op uw werk. Deze bepaalt voor elke persoon welk montuur en welk type glazen er moeten worden gemonteerd.
 • Keuze uit verschillende modellen.
 • 100% garantie op sterkte, dikte en afwerking van de glazen conform de huidige wetgeving en normen EN166/EN170. Op de factuur wordt de fabrikant en leverancier van de veiligheidsbril vermeld.
 • Veiligheidsbrilglazen die zijn afgestemd op de werkomstandigheden en voldoen aan alle wetgevingen.
 • Mogelijkheid om te kiezen voor unifocale glazen, multifocale glazen, bifocale glazen enzovoort.

Wij helpen u graag bij het vinden van de perfecte veiligheidsbril op sterkte. Kom gerust langs in onze winkel voor meer informatie en advies.

Vaakgestelde vragen over veiligheidsbrillen op sterkte

Wat kost een veiligheidsbril op sterkte?

De prijs van een veiligheidsbril op sterkte varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type frame, het type lens en de eventuele coatings of filters die aan de bril worden toegevoegd. Bij Oogwereld hebben we een breed assortiment aan veiligheidsbrillen op sterkte, variërend in prijs. De exacte prijs van een veiligheidsbril op sterkte is afhankelijk van de specifieke behoeften en wensen van de klant.

Is een werkgever verplicht om een veiligheidsbril op sterkte te verstrekken?

Volgens de Belgische wetgeving is een werkgever verplicht om de veiligheid en gezondheid van zijn werknemers te waarborgen, inclusief bescherming van de ogen tijdens het werk. Als een werknemer een bril op sterkte nodig heeft om veiligheidsredenen, is de werkgever verplicht om een veiligheidsbril op sterkte te verstrekken. Het is daarom belangrijk om contact op te nemen met de werkgever om te bespreken wat de beste opties zijn voor veiligheidsbrillen op sterkte en wie de kosten zal dragen.

Wat is de maximale sterkte van een bril op sterkte?

De maximale sterkte van een bril op sterkte is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type lens, de breedte van het frame en de kromming van de lens. Over het algemeen kunnen brillenglazen worden gemaakt tot ongeveer -10 of +10 dioptrieën, afhankelijk van het type lens. Bij Oogwereld adviseren we klanten om een afspraak te maken om hun ogen te laten testen en te bespreken wat de beste opties zijn voor hun specifieke sterktebehoefte.

Maak een afspraak

Vind jouw opticien

Een veiligheidsbril op sterkte kan wél comfortabel én modieus zijn!

Uiteraard is oogbescherming ontzettend belangrijk op de werkvloer. In alle comfort kunnen werken is echter minstens even belangrijk en het oog wil ook wat natuurlijk. Daarom hebben we bij Optiek Mertens een groot assortiment veiligheidsbrillen en slimme oplossingen voor oogbescherming mét zichtcorrectie die comfortabel, trendy én prima betaalbaar zijn. Ook als je een veiligheidsbril op sterkte nodig hebt, ben je bij ons aan het juiste adres.

Veiligheidsbrillen die je wél graag draagt

Bij veiligheidsbrillen denken we meestal spontaan aan logge, saai uitziende en oncomfortabele pvc brillen met bescherming rondom het hele oog. Doeltreffend zijn die wel, maar helaas zijn die veiligheidsbrillen doorgaans niet voldoende comfortabel om een volledige werkdag op te houden. Gelukkig zijn er alternatieve oplossingen die je werknemers wél met plezier en met de glimlach zullen opzetten. Bij Oogwereld verdelen we veiligheidsbrilmonturen van verschillende toonaangevende merken. Deze brillen bieden de juiste bescherming, voelen vederlicht aan, zien er goed uit én ze zijn nog prima betaalbaar ook.

Een blik op de vele mogelijkheden

Type bescherming
Welk type veiligheidsbril je precies nodig hebt, hangt vooral af van de risico’s die je op de werkvloer tegenkomt. Aan jou om ons te vertellen tegen welke gevaren de ogen bescherming nodig hebben of welke PBM verplichtingen en veiligheidsrichtlijnen van toepassing zijn. Wij stellen je nadien enkele geschikte oplossingen voor met gedeeltelijke of volledige afscherming van het oog. Uiteraard zijn al deze veiligheidsbrillen CE-gekeurd en conform alle wettelijke richtlijnen voor oogbescherming.

Diverse materialen
We hebben veiligheidsbrilmonturen uit uiteenlopende materialen, van stijlvolle monturen in metaal, tot brillen die volledig uit kunststof bestaan en geen metalen onderdelen of schroeven bevatten. Die laatste zijn ook geschikt voor gebruik in ATEX-omgevingen. Enkele mogelijke materialen voor monturen en glazen: mineraal gehard glas met kraswerende coatings, CR39, trivex, polycarbonaat, ....

Keuze uit verschillende modellen en systemen

 • vederlichte en leuk uitziende veiligheidsbrillen die je net zoals een standaard bril opzet
 • overzetbrillen met volledige oogbescherming die je over een andere bril heen draagt
 • beschermende kunststof clip-ons die je op de zijkant van je eigen bril vastklikt

Veiligheidsbril op sterkte nodig?

Als je als brildrager een veiligheidsbril moet dragen, is een eenvoudige opzetbril die over je eigen bril past meestal de voor de hand liggende keuze. Die combinatie van 2 brillen is zeker een optie als je slechts korte periodes op de werkvloer staat. Voor langere periodes is een aparte veiligheidsbril op sterkte doorgaans echter veel comfortabeler. Door van bril te wisselen, bescherm je bovendien je dagdagelijkse bril tegen eventuele beschadiging. Dubbel voordeel dus.

Onze oplossingen voor een veiligheidsbril op sterkte

 • klassiek montuurtype met corrigerende glazen in veiligheidsglas of kunststof
 • beschermende overzetbrillen die je over je eigen bril met zichtcorrectie kan dragen
 • standaard veiligheidsbrillen waarbij we corrigerende glazen aan de binnenzijde van de veiligheidsglazen bevestigen via een insert/clip-on systeem
 • clip-in systemen om in halfgelaatsmaskers of volledige gasmaskers te dragen We kunnen al deze soorten veiligheidsbrillen voorzien van glazen met uiteenlopende zichtcorrecties en zelfs een veiligheidsbril op sterkte aanbieden die enkel leescorrectie biedt.


Tijd voor een nieuwe bril of oogmeting?

Maak een afspraak bij één van de winkels bij jou in de buurt.

vind jouw opticien

Maak een afspraak