Veiligheidsbrillen

Dummy tekst lorem ipsum

Zachte contactlenzen

Heb je vragen?

De antwoorden vind je hier.

Hoe lang duurt een oogmeting?

De gemiddelde oogmeting neemt 15-30 minuten in beslag. Hierna tonen we je exact hoeveel je zicht achteruit is gegaan of dat er eventueel een medisch probleem is. In het laatste geval verwijzen we je door naar de juiste specialist.

Moet ik langs oogarts om een terugbetaling te krijgen?

Optiek Talpa wordt erkend door alle ziekenfondsen zodat je recht hebt op terugbetaling van je zichtoplossing. Hiervoor heb je geen voorschrift van de oogarts nodig. Voor een tussenkomst van het RIZIV, kom je in aanmerking als je jonger dan 18 jaar bent of wanneer je een afwijking van minstens +- 8,25 hebt. Als we zo'n afwijking vaststellen, verwijzen we je door naar de gewenste oogarts.

Wat is het verschil tussen een opticien, optometrist & oogarts?

Terwijl een opticien in staat voor de verkoop en aanpassing van je bril, meet een optometrist de afwijking van je ogen en kan hij je doorverwijzen naar de oogarts. Het verschil met een oogarts is dan weer dat deze als enige bevoegd is een medische behandeling uit te voeren of voor te schrijven.

Heb ik een multifocale bril nodig?

Een multifocale bril is eigenlijk een alles in één oplossing voor zowel ver (autorijden), tussenafstand (computer) als dichtbij zien (krant). Een goede oplossing dus wanneer je vaak wisselt tussen brillen.

Helpt een multifocale bril tegen hoofdpijn?

Wanneer je last hebt van hoofdpijn, migraine of lichtflitsen, is er een grote kans dat uw ogen hier de oorzaak van zijn. In een oogmeting, stellen wij exact vast welke bril je nodig hebt. Multifocaal, bifocaal of unifocaal. Wanneer we een medisch probleem vaststellen, sturen we je door naar de juiste specialist die dit verder onderzoekt.

Moet ik een afspraak maken voor een oogmeting?

Wij raden aan om vooraf uw oogmeting in te boeken, zeker ten tijde van corona. Via het online boekingssysteem zie je meteen wanneer we een plekje vrij hebben zodat je geen tijd verliest aan wachten.

Hebben jullie ook kinderbrillen?

Absoluut. Zelfs voor onze allerkleinsten hebben wij een trendy assortiment brillen. Kids tot en met 12 jaar kunnen genieten van het Junior Plan waarbij de brillenglazen gratis zijn.

Wat als de bril niet goed zit?

Bij iedere aankoop bieden wij een ultiem comfort garantie van maar liefst 24 maanden. Dit betekent dat we uw bril gratis repareren in deze periode. Je kan ook altijd terecht in onze winkels voor een gratis ultrasone reiniging, het vervangen van neuspads of het bijvullen van uw brillenspray.