Zonneglazen op sterkte of daglenzen cadeau*

Bekijk de actie

Last van hooikoorts? Dankzij onze tips kan je toch lenzen blijven dragen!

De zomer is volop in het land en daar hoort ook elk jaar het hooikoortsseizoen bij. Gezwollen ogen, een wazig zicht en verkoudheidssymptomen: het zijn maar enkele irritaties die ermee gepaard gaan. Een op vijf heeft last van hooikoorts en lensdragers zijn er extra vatbaar voor. Daarom lijst Oogwereld enkele tips op om hooikoortssymptomen in een oogwenk te verminderen!

Zachte contactlenzen

Mag ik lenzen dragen als ik hooikoorts heb?

Heb je ook extra last van irritatie als je lenzen draagt? Het is een heel herkenbaar fenomeen. Hoewel er vaak wordt gedacht dat lenzen een barrière vormen tussen de pollen en het oog, is de werkelijkheid toch een tikkeltje anders. Lenzen laten namelijk zuurstof en vocht door naar je ogen, maar hierdoor kunnen ook pollen je oog binnendringen. Bovendien hechten pollen zich aan de lenzen, waardoor het een extra uitdaging kan zijn om lenzen te dragen tijdens het hooikoortsseizoen.

5 tips van Oogwereld tegen hooikoorts

De allerbelangrijkste tip tegen hooikoorts is natuurlijk om pollen te vermijden. Maar ondanks je allergie wil je toch ook genieten van de zomer? Dankzij onze vijf tips en tricks verlicht je je symptomen in een handomdraai.

1. Draag een zonnebril

Bij warme temperaturen blijf je beter in huis, maar een hele tijd binnen zitten is ook geen optie. Als je naar buiten gaat, draag je dus best altijd een zonnebril. Zo komen de pollen minder snel in je ogen terecht. Het sluit de pollen uit waardoor het je ogen beter beschermt tegen pollen. Bij Oogwereld helpen we je graag om het juiste model te kiezen!

2. Wrijf niet in je ogen

Vermijd ten alle tijde om in je ogen te wrijven met je handen aangezien er hoogstwaarschijnlijk stuifmeel aan je vingers hangt. Wanneer je dat stuifmeel in je ogen wrijft, dan worden de symptomen nog erger. Een extra reden dus om een zonnebril te dragen, want dan is de verleiding toch iets kleiner.

3. Gebruik oogdruppels en lenzenvloeistof

Oogdruppels en anti-histamine kunnen ook soelaas brengen. Een antihistaminicum blokkeert namelijk de werking van histamine. Oogdruppels leggen een beschermende traanfilm over je ogen waardoor de allergische reactie zal verminderen. Ook voor brildragers zijn oogdruppels een must! Onze opticiens zullen voor jou de geknipte oogdruppels selecteren bij een bezoek aan één van onze winkels.

4. Vermijd make-up

Het is aangeraden om make-up zoveel mogelijk te vermijden tijdens het hooikoortsseizoen als je lenzen draagt. Make-up kan je lenzen vervuilen en je ogen irriteren waardoor je meer geneigd bent om in je ogen te wrijven. Als je toch make-up wil dragen, dan doe je beter eerst je lenzen in en daarna pas je make-up.

5. Weg met irritatie dankzij je daglenzen

Daglenzen kunnen een oplossing bieden tegen irritatie. Het voordeel van dit type lenzen is dat je elke dag een schone, propere lens aandoet waar geen stuifmeel aan hangt. Je kiest deze echter beter niet zelf: laat je adviseren door onze opticiens bij Oogwereld om de geschikte daglenzen te vinden.

Wil je graag (dag)lenzen proberen of heb je nood aan een nieuwe zonnebril en oogdruppels? Bij Oogwereld vind je alles wat je nodig hebt om je symptomen te verlichten. Dankzij het advies van onze opticien kan je zorgeloos genieten van de zomer! Maak snel een afspraak in één van onze winkels.