Monturen trends

Elk seizoen volgen we de ontwikkelingen binnen de optiekwereld op de voet. Daardoor vormt onze collectie brillen en zonnebrillen altijd een goede afspiegeling van de actuele mode. Binnen onze collecties wordt altijd gezorgd voor een veelzijdige mix waarin iedereen de keuze heeft.

Juist die ruime keuze vinden wij erg belangrijk. Want een bril moet niet alleen goed kijken, maar ook goed staan en voelen. Ook in het najaar van 2022 zullen er trends opkomen die het straatbeeld gaan veroveren. Wij hebben een aantal van deze trends voor je geselecteerd.

Benieuwd geworden? Lees verder of ontdek onze collectie in één van de winkels bij jou in de buurt.

Monturen trends 2022

Retro & Vintage

De jaren ’50 en ’60 zijn terug van weggeweest in de optiekwereld. De tijdloze klassiekers, geïnspireerd op deze periode, zijn te herkennen aan de retro look-and-feel. Denk hierbij aan monturen in rechthoekige en ronde vormen in zwarte of bruine tinten. Aan vintage monturen wordt steeds vaker een moderne twist gegeven, bijvoorbeeld door middel van een transparant frame voor een luchtige uitstraling.

Eigenzinnig transparant

Transparante monturen zijn speels, eigenzinnig en luchtig. Een transparant montuur combineer je dan ook moeiteloos met elke outfit. Vind je een transparant montuur te onopvallend? Kies dan voor een transparant montuur met een kleuraccent.

Kleurrijke extravagantie

Met een kleurrijke bril voeg je kleur toe aan je dagelijkse look. Je kunt kiezen voor een volledig gekleurd montuur, maar ook voor een montuur met een subtiel kleuraccent. Alles mag dit najaar! 

Geometrische vormen

Geometrische monturen zijn fris, elegant en verfijnd. Ze maken een rond gezicht optisch smaller en zorgen voor een zachte uitstraling. Wanneer je een hoekiger gezicht hebt, benadrukt een geometrisch montuur je gelaatstreken. Met een geometrisch montuur kies je voor een echte eye-catcher waarmee je je onderscheidt van de massa.


Benieuwd welke trend bij jou past? Bekijk hier een greep uit onze collectie of bezoek één van onze winkels.