Zonneglazen op sterkte of daglenzen cadeau*

Bekijk de actie

Vijf make-up tips voor brildragers

Januari is de ideale moment om goede voornemens te maken en om uit te pakken met mooie kleding, accessoires en make-up. Wil je dit jaar extra inzetten op je uitstraling, maar heb je moeite om make-up te combineren met een bril? Voor brildragers kan dat laatste soms een uitdaging zijn. Om de ogen van elke brildrager te laten stralen tijdens het nieuwe jaar, hebben onze experts hieronder de beste make-up tips voor je op een rijtje gezet.

Zachte contactlenzen

Gebruik een vergrotende spiegel

Oogmake-up aanbrengen zonder bril is natuurlijk niet erg handig. Gebruik daarom een vergrotende spiegel om ervoor te zorgen dat je je make-up goed en netjes aanbrengt.

Minsterkte? Ga voor eyeliner

Wanneer je een minsterkte hebt kunnen je ogen kleiner lijken door je brillenglazen. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om je ogen groter te laten lijken. Eén van deze mogelijkheden is eyeliner. Wanneer je hiermee een lijntje tekent op je bovenste wimperranden, zullen je ogen groter lijken.

Plussterkte? Ga voor smokey eyes

Wanneer je een plussterkte hebt, kunnen je ogen groter lijken door je brillenglazen. De 'smokey eye' is dan een perfecte uitkomst. Deze make-up techniek geeft een zwoel, mysterieus effect en laat je gegarandeerd stralen.

Een stralende blik

Door mascara aan te brengen op de boven- als onderwimpers zorg je voor een open blik. Door het borsteltje voorzichtig heen en weer te bewegen wordt de mascara gelijkmatig verdeeld over de wimpers. Zorg wel dat je niet te veel mascara aanbrengt op de bovenwimpers - anders loop je het risico dat je wimpers je brillenglazen raken.

Last but not least: de wenkbrauwen

Ondanks dat je een bril draagt, zijn je wenkbrauwen vaak nog goed zichtbaar. Zorg daarom dat je wenkbrauwen er goed geëpileerd en verzorgd uitzien. Ook kun je je wenkbrauwen wat donkerder aanzetten, wat zorgt voor een contrasterend en krachtig effect.

Wil je meer weten over het dragen van een bril en bijhorende styling of wil je graag van montuur wisselen om verschillende looks te bekomen? Onze opticiens geven je graag bijkomende tips om je dit jaar te laten stralen! Maak een afspraak bij één van de winkels bij jou in de buurt in.