Meekleurende glazen: minder switchen tussen bril en zonnebril

Meekleurende glazen zijn lichtgevoelige brillenglazen die zich automatisch aanpassen aan de lichtomstandigheden. Deze brillenglazen zijn de ideale allround brillenglazen voor elke dag. Niet meer met de ogen knijpen door te fel of vervelend licht, zelfs niet als je lichtgevoelig bent! Bij Oogwereld werken we met de nieuwste generatie meekleurende glazen: de Transitions Signature GEN 8.

meekleurende glazen

Perfect voor het dagelijkse leven

De lichtomstandigheden veranderen de hele dag door. Voor al deze situaties hebben de meeste mensen slechts twee opties: een zonnebril of een transparante bril. Daardoor zit je bij wisselvallig weer of fel licht binnenshuis vaak te knijpen met je ogen, omdat deze zich steeds aan moeten passen aan het veranderende licht. Meekleurende glazen nemen die taak van je ogen over. Het zijn de ideale allround brillenglazen, omdat ze zich aan de lichtomstandigheden aanpassen. Ze veranderen automatisch van transparant naar donker en weer terug. Dat doen ze razendsnel, binnen én buiten. Daardoor hoeven je ogen minder hard te werken voor optimaal zicht en worden ze dus minder snel moe.

De techniek achter meekleurende brillenglazen

Het geheim achter de meekleurende brillenglazen in ons assortiment is de Transitions Light Intelligent-technologie. Deze revolutionaire nanocomposiet-technologie is het resultaat van jarenlange studie en verbeteringen. Daardoor gaat het op- en terugkleuren nog sneller, zonder dat dat ten koste gaat van bescherming en kwaliteit. De technologie biedt namelijk ook bescherming tegen uv-stralen en schadelijk blauw licht. Je hebt dus niet alleen optimaal kijkcomfort, maar ook altijd goede bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Hoe zien meekleurende brillenglazen eruit?

We krijgen vaak de vraag of het er niet gek uitziet als de brillenglazen verkleuren. Wij vinden van niet, maar je hoeft ons niet zomaar te geloven. Kijk en oordeel zelf

meekleurende glazen

Voordelen meekleurende glazen

Meekleurende glazen zijn wat ons betreft voor iedereen een aanrader, want:

 • Geen gedoe meer met (zonne)brillen wisselen;
 • Bescherming tegen fel licht en zonlicht;
 • Altijd de ideale lichtomstandigheden om comfortabel te kunnen kijken;
 • Geeft verlichting / rust voor je ogen;
 • Je hoeft niet meer te wennen aan veranderend licht en kunt daardoor je binnen- en buitenactiviteiten makkelijk voortzetten.

Wij hebben gekozen voor de Transitions Signature GEN 8 meekleurende glazen omdat:

 • ze beschermen tegen blauw licht en schadelijk blauwviolet licht;
 • ze beschermen tegen schadelijke uv A- en uv B-licht
 • ze een natuurgetrouwe kleurwaarneming bieden;
 • ze zowel binnen als buiten verkleuren;
 • schittering verminderen;
 • sneller dan ooit op- en terugkleuren;
 • verkrijgbaar zijn in verschillende modieuze, stijlvolle kleuren.

Ook allround brillenglazen voor jouw ogen?

Bij Oogwereld kunnen we deze meekleurende brillenglazen perfect voor jouw ogen op maat maken. Kom langs om deze allrounders aan jouw kijkteam toe te voegen!