de zonnige kanten van een zonnebril op sterkte

Bij Oogwereld vinden we dat een zonnebril méér is dan een mooie accessoire. Naast dat je met een zonnebril je persoonlijke stijl kunt laten zien, heeft een zonnebril namelijk veel voordelen voor je ogen. Vooral een zonnebril op sterkte kan je comfort en gemak bieden, bijvoorbeeld op vakantie of tijdens het autorijden.

Benieuwd naar de voordelen van een zonnebril op sterkte? Lees verder of bezoek één van de winkels bij jou in de buurt.

Hartvormig gezicht 
Bij een hartvormig gezicht bevindt het breedste punt zich rondom het voorhoofd en de jukbeenderen, daaronder loopt het gezicht juist smal af. Met deze gezichtsvorm kun je verschillende kanten op! Modellen zoals een aviator of cat-eye staan bijvoorbeeld perfect bij mensen met een hartvormig gezicht: deze brengen voorhoofd en kin weer in evenwicht.  

Rond gezicht
 
Een rond gezicht wordt gekenmerkt door wat vollere wangen en een ronde kin. Heb je een rond gezicht? Wanneer je de juiste zonnebril draagt, zul je zien dat je gezicht langer én slanker lijkt. Kies daarom voor een vierkante of brederechthoekige zonnebril en je zult zien dat er meer contouren in je gezicht aangebracht worden. Ronde glazen kun je beter vermijden, omdat deze de vorm van je gezicht extra benadrukken.  

Ovaal gezicht 
Een ovale gezichtsvorm is lang en smal met een afgeronde kaaklijn. Het fijne van een ovale gezichtsvorm is dat bijna elke zonnebril goed staat! Een ovale gezichtsvorm is namelijk perfect in proportie. Mensen met een ovale gezichtsvorm kunnen dus prima experimenteren met verschillende type zonnebrillen en zonnebriltrends

Vierkant gezicht 
Een vierkant gezicht wordt gekenmerkt door een brede, hoekige kaaklijn en een hoog voorhoofd. Door te kiezen voor een ronde of aviator zonnebril verzacht je je gelaatstrekken en zorg je voor een zachtere uitstraling.  

Rechthoekig gezicht
 
Een rechthoekig gezicht heeft een langwerpige vorm met een aanwezige kaaklijn. Om je gezichtsvorm wat te verzachten kies je voor een zonnebril in cat-eye of butterfly vorm. Wil je je gelaatstrekken juist benadrukken? Kies dan voor een rechthoekige zonnebril.

vind vestiging

maak een afspraak