Zó kies je de beste zonnebril voor tijdens het autorijden

Iedereen herkent het wel: je slaat af en wordt plotseling verblind door de laagstaande zon waardoor je het zicht op de weg verliest. Dit is niet alleen beangstigend, maar het is vooral onveilig! Een goede manier om dit te voorkomen is de aanschaf van een goede zonnebril, met de juiste glazen en een kwalitatieve uv-filter voor tijdens het autorijden. Zonnebrillen beschermen niet alleen de ogen tegen ultraviolet licht dat de zon produceert, maar minimaliseren ook ongewenste schittering en beschermen de ogen tegen stof en vuil.

BOTTEGA VENETA


De juiste zonnebril kiezen voor tijdens het autorijden is niet eenvoudig. Sommige zonnebrillen laten niet genoeg licht door en hebben geen voldoende uv-filter in de glazen verwerkt, waardoor jouw zicht tijdens het rijden wordt belemmerd. Andere zonnebrillen hebben een filter dat het kleurenspectrum negatief beïnvloedt waardoor het onderscheiden van kleuren tijdens het rijden moeilijker wordt. Maar hoe maak je nu wél de juiste keuze? Onze experts geven je graag een aantal tips mee.

Kies voor gepolariseerde glazen

Het dragen van een zonnebril met gepolariseerde glazen is een uitstekende keuze. Een polarisatie verbetert de condities van het autorijden doordat deze de schittering elimineren die wordt geproduceerd door reflecties op een nat wegdek, dashboards en andere auto’s. Door een polarisatiefilter worden vooral de kleuren blauw en groen intenser. Daardoor krijgt u veel meer comfort tijdens het autorijden.

Een passende zonnebril zorgt voor een groter gezichtsveld

Om jouw gezichtsveld scherp en beschermd te houden tijdens het rijden, moet je ervoor zorgen dat jouw blikveld niet wordt belemmerd door de zon.

  • Kies altijd voor een bril met een frame die niet te dik is.
  • Een zonnebril die goed aansluit op het gezicht is ook uitstekend geschikt om bescherming te bieden tegen de zon vanuit elke hoek zonder het zicht te belemmeren.;

De invloed van verschillende lenskleuren en uv-filter

Het kiezen van een leuke lenskleur is niet alleen een fashion statement, het bepaalt ook hoeveel zichtbaar licht de ogen kan bereiken. Getinte brillenglazen met een goede uv-filter zorgen ervoor dat er meer licht in jouw ogen komt aan de juiste bescherming, dat je bepaalde kleuren beter kan onderscheiden én dat je meer contrast kunt waarnemen. Kies vooral voor in de auto voor een grijs, groen, geel of bruin glas.

Bij het kiezen van een zonnebril op sterkte komt heel wat kijken om de juiste zonnebril te selecteren voor een optimaal rijcomfort. Laat je daarom professioneel adviseren door iemand die er kennis van heeft. Bij Oogwereld geven we je graag advies op maat. We bekijken samen met jou welke zonnebril het best bij jouw gezicht en jouw activiteiten past. Maak je afspraak in één van onze winkels voor een gesprek met onze opticiens.