kwaliteit & luxe

Cartier

Net zoals de uurwerken en juwelen, stralen ook de brilmonturen van Cartier pure luxe uit. Naast monturen in kunststof en metaal, biedt Cartier ook brillen in geel of wit 24-karaat goud of bezet met diamanten.

Cartier

De monturen van Cartier zijn gemaakt met de meest hoogwaardige materialen, zoals walsdoublé (een combinatie van edelstaal en goud), maar ook zilver, wit, goud, platina en massief goud. De unieke details in de monturen verwijzen naar hun juwelencollectie en kenmerken zich door een hoog draagcomfort. Een Cartier brilmontuur bevindt zich in een hogere prijsklasse, maar je draagt dan ook een bril van de hoogste kwaliteit. Cartier is discrete luxe voor jouw ogen.

Cartier

Geschiedenis van Cartier

De Franse goudsmid Louis-François Cartier richtte Cartier op in 1847. De wereldwijde bekendheid van het merk is te danken aan zijn kleinzoon Louis Cartier. Hij ontwikkelde in 1904 het eerste echt werkende polshorloge, het model Santos. In dat jaar vroeg luchtvaartpionier Alberto Santos-Dumont aan zijn vriend om een klok te maken waarmee hij tijdens het vliegen de tijd kon zien. Zo ontstond het idee om een polshorloge te maken. Een ware revolutie voor die tijd!

Met een horloge die stippen van de vacht nabootste, gebruikte Cartier in 1914 voor het eerst de panter, hét symbool bij uitstek van het merk. In de jaren ’30 vervoegde horloge-ontwerpster Jeanne Toussaint het bedrijf en maakte het symbool groot door het op meer producten af te beelden. De panter symboliseerde de vrouw als object van verlangen.

Vandaag is Cartier wereldwijd een van de meest gewaardeerde en gerespecteerde luxegoederen. Met een flinke dosis vakmanschap, elegantie en kwaliteit, ontwikkelt het merk sieraden, horloges, parfums accessoires en brillen. Het bewijs? Het merk wordt maar al te vaak gedragen door talloze filmsterren en zelfs leden van koningshuizen.  

Bekijk ook onze andere topmerken binnen deze stijl