Je bril laten herstellen

Is het montuur van je favoriete bril stuk, zitten de neussteuntjes niet meer zo goed als voordien of zijn de glazen van je zonnebril aan vervanging toe? Dan hoef je niet per se een nieuwe bril te kopen. Je kan namelijk je vertrouwde bril laten herstellen. Onze opticiens hebben de kennis, het geduld en de ervaring om allerlei brilherstellingen uit te voeren. Dat doen we in eigen huis, met de grootste zorg en aan prima betaalbare tarieven. Opgelet! Niet alle herstellingen kunnen we uitvoeren, vraag daarom altijd eerst om advies. 

Zachte contactlenzen

Welke brilreparaties?

1. Het montuur van je bril laten herstellen

Je kan bijna elk type brilmontuur laten herstellen. Vooral monturen die uit metaal (bv. titanium, zilver of goud) gemaakt zijn, laten zich goed herstellen, maar ook monturen in kunststof kunnen we in de meeste gevallen herstellen. Enkele voorbeelden van courante montuurherstellingen:

  • embouts (oortippen) afstellen of wisselen
  • brilmontuur solderen, polijsten en herlakken
  • afgebroken neussteuntjes lassen of vervangen
  • bril scharnier repareren, bijregelen of vervangen
  • brilveren herstellen wanneer je bril scheef staat …bril scharnier repareren

Opgelet! Je gebroken bril zelf lijmen met secondelijm is geen goed idee. Een zelfgemaakte brilreparatie loopt zelden goed af en het bemoeilijkt of verhindert bovendien een professionele herstelling van je bril.

2. Brilglazen laten vervangen

Nieuwe glazen nodig, maar wel gehecht aan je montuur? In de meeste monturen kunnen we perfect nieuwe en aangepaste brilglazen of zonneglazen plaatsen. Wanneer vervang je best de glazen van je bril? De coating van je brilglas laat los, het glas is wazig, gebarsten of gekrast, de ontspiegeling van je brilglas is stuk of je hebt een aangepaste zichtcorrectie nodig.

Tip: Heb je nog ergens een montuur liggen? Laat er dan eventueel nieuwe (zonne)glazen in plaatsen. Zo heb je meteen een extra zonnebril of reservebril voor in de wagen.

Wat met krassen op het glas? Het polijsten van bekraste brilglazen zal de sterkte van de glazen aantasten. Bovendien gaat de coating weg. Daarom worden brilglazen met krassen niet hersteld, maar altijd vervangen door nieuwe.

Tip: Vorm je huidige of nieuwe bril om tot een zonnebril met afneembare zonneclips. Een handig alternatief voor een zonnebril op sterkte!