Multifocale brillenglazen

Elk oog is anders. Het allerbeste zicht bereik je dan ook niet met standaard brillenglazen. Wij werken daarom met gepersonaliseerde brillenglazen. Die worden volledig op maat gemaakt voor jouw ogen én zijn ook nog eens afgestemd op de verschillende situaties in jouw leven. Dat ziet als gegoten!

Meer weten over multifocale brillenglazen? Lees verder of laat je informeren bij een opticien in jouw buurt.

Varilux multifocale brillenglazen

Een bril nodig om goed veraf én dichtbij te kunnen zien? Denk aan de multifocale bril! 

Bij een bril met multifocale glazen gaat de sterkte voor het zien in de verte zeer geleidelijk over in de leessterkte. Het onaantrekkelijke en storende scheidingslijntje ontbreekt. Een bril met multifocale glazen biedt goed zicht op elke afstand van dichtbij tot veraf, zonder hinderlijke overgangen.combineert verschillende sterktes in één glas.

De multifocale bril: Het verschil met een bifocale bril?

Een multifocaal glas heeft geavanceerde optische technologie, dat in tegenstelling tot een "Bifocaal brillenglas", geen abrupte overgang tussen het leesgedeelte en het verafgedeelte.

Enkele concrete situaties waarbij de multifocale bril goed van pas komt:

 • Bij het autorijden, waarbij je je blik vaak wisselt tussen autorijden en GPS
 • Bij het gebruik van de computer
 • Bij het koken, waarbij je ineens de kleine letters van de ingrediënten moet lezen

Geef jezelf wat tijd om je ogen te laten aanpassen aan een multifocale bril

Bij een multifocale bril lopen de verschillende sterktes naadloos in elkaar overr. Door de andere manier van kijken moeten je ogen en hersenen zich eerst aanpassen. Geef jezelf wat tijd het helemaal gewoon te worden. In het begin kan het moeilijk zijn om bijvoorbeeld afstanden goed in te schatten. 

Bij Oogwereld profiteer je van vele voordelen:

 1. Professionele oogzorg gegarandeerd
  In de winkels van Oogwereld verrichten gediplomeerde opticiens, contactlensspecialisten of optometristen specialistische oogzorg met de grootste finesse. Hierbij gebruiken we de meest geavanceerde oogmeetapparatuur. Al onze oogcontroles vinden plaats onder volledige eindverantwoordelijkheid van een optometrist.
 2. Alle soorten optometrische metingen
  Vraag één van onze medewerkers voor een overzicht van onze prijzen. Bij aankoop van een bril of contactlenzen is de betreffende meting volledig gratis.
 3. Garantplan
  Oogwereld Garantplan dekt het risico op schade, verlies of diefstal van jouw (zonne)bril (op sterkte) voor een periode van 3 jaar al vanaf € 39,-.

Lees meer over onze voordelen