Multimediabril

We starten de dag met scrollen op onze smartphone, staren een hele dag op een beeldscherm en kijken ’s avonds nog naar televisie als ontspanning. Al die schermen zorgen voor klachten zoals vermoeide ogen, rug-, nek-, schouder- of hoofdpijn. Ervaar jij ook dergelijke klachten? Dan is een bril voor multimediagebruik echt iets voor jou! Wil je meer weten over de multimediabrillen? Lees verder of vraag informatie bij een van de winkels in jouw buurt.

Multimedia bril

Wat is een multimediabril?

Een multimediabril gaat verder dan gebruik voor een computer of beeldscherm. Ook muzikanten, schilders, kunstenaars en koks hebben baat bij het gebruik van dergelijke bril. Daarom gebruiken we graag de term multimediabril.

Wat zijn de voordelen van een multimediabril?

  • Meer rust voor de ogen
  • Helder en scherp zicht op een afstand tot 2 meter, zonder extra inspanning van je ogen
  • Verhoogd concentratievermogen
  • Verlaagde kans op ergonomische klachten

Wanneer heb ik een multimediabril nodig?

  • Wanneer je dagelijks meer dan twee uur achter een beeldscherm zit
  • Wanneer je dagelijks last heb van ergonomische klachten

Wat kost een multimediabril / computerbril / bureaubril?

De prijs van een multimediabril is afhankelijk van verschillende factoren. Denk maar aan het type glas, de kwaliteit ervan en de afstanden die de glazen moeten overbruggen. Informeer zeker bij je mutualiteit of een deel van de kosten vergoed wordt. We kunnen in de winkel de kost van de bril voor je uitrekenen. De kans bestaat dat ook je werkgever hierin (deels) tussenkomt. Dit is bijvoorbeeld het geval voor werknemers die kampen met ouderdomsverziendheid en hun dag doorbrengen achter een beeldscherm.


vind opticien

maak een afspraak