Maandlenzen

Toch maar best je maandlenzen kopen via Oogwereld!

Daglenzen, (twee)weeklenzen of maandlenzen kopen? Elk type heeft specifieke voor- en nadelen. Met daglenzen hoef je geen rekening te houden met desinfectie en contactlens onderhoud, maar maandlenzen zijn op hun beurt aanzienlijk voordeliger in aankoop. Daarnaast hebben ze ook veel meer mogelijkheden qua materialen, uitvoeringen en technische prestaties. Om je lenzen helemaal op maat van je ogen af te stemmen en het best mogelijke zicht te garanderen, maak je best eerst een afspraak. Na een nauwkeurige oogmeting adviseren we je over de technische keuzeopties om daarna je contactlenzen op maat te maken.

Zachte contactlenzen

Wat je over maandlenzen moet weten

Aanbevolen draagtijd

Zoals de naam reeds verraadt, vervang je maandlenzen om de maand. Afhankelijk hoe goed je je lenzen verdraagt, kan je dit type contactlens eventueel ook ’s nachts inhouden. Hoe vaak je maandlenzen in- en uitneemt, bepaal je zelf. Je kan uiteraard ook af en toe afwisselen met een klassieke bril of soepelere daglenzen.

Technische prestaties

Maandlenzen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en materialen. Omdat het lensmateriaal doorgaans iets dikker is dan bij daglenzen en weeklenzen, zijn deze contactlenzen minder scheurgevoelig bij veelvuldig hanteren. Zeker bij jeugdige lensdragers is de stevigheid een interessante zaak.

Goed onderhoud is essentieel

Om slijtage en ooginfecties door vuildeeltjes te voorkomen en om goed te blijven zien, is het ontzettend belangrijk dat je je maandlenzen goed onderhoudt. Telkens wanneer je je contactlenzen uitneemt, dien je deze te reinigen en te desinfecteren! Vergeet je dus zeker niet om ook lenzenvloeistof te bestellen?

Best niet eender waar maandlenzen kopen

Kwaliteitsgevoelige en persoonlijke producten zoals contactlenzen koop je best bij een specialist met kennis van zaken. Alleen zo ben je zeker dat je kwaliteit koopt, het best mogelijke zicht ervaart én dat je ogen gezond blijven. Bij Oogwereld kan je maandlenzen kopen die helemaal op maat van jouw ogen zijn aangepast. Sferische, torische, multifocale contactlenzen of een combinatie van verschillende technische en optische prestaties? De mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos.

Je contactlenzen onder de loep

Benieuwd of je wel de juiste contactlenzen draagt, of je nog beter kan zien en of het allemaal nog eenvoudiger kan? Breng je huidige contactlenzen mee naar de winkel en ontdek hoe onze totaaloplossingen het verschil maken.