Torische lenzen

Torische contactlenzen met drievoudige correctie voor astigmatisme

Als je oogbol aan de voorzijde niet perfect rond, maar eerder ovaal is, dan spreken we van astigmatisme. Deze veelvoorkomende cilindrische oogafwijking vertaalt zich in wazig zicht op verschillende afstanden, zowel veraf als dichtbij. In bijna alle gevallen is een bril noodzakelijk, maar wist je dat er ook aangepaste contactlenzen voor astigmatisme bestaan? Die torische contactlenzen zijn zeker het proberen waard!

Zachte contactlenzen

Het verschil tussen sferische en torische contactlenzen

De klassieke sferische contactlenzen bieden slechts één specifieke correctie voor bijziendheid (myopie) of verziendheid (hypermetropie). Torische contactlenzen met cilinder corrigeren echter ook de cilindrische oogafwijking. De vorm van torische contactlenzen wordt helemaal op maat aangepast aan die van de oogbol, de lens in het oog of het hoornvlies. Net die aangepaste vorm maakt het mogelijk om verschillende refractiesterktes te integreren in horizontale en verticale richting.

Heel zorgvuldig passen en aanmeten

Een perfecte pasvorm is essentieel voor een goede werking van de torische lenzen. Daarom maakt Optiek Mertens behoorlijk wat tijd vrij voor een correcte opmeting en het aanmeten van de lenzen. We volgen het voorschrift van je oogarts, maar voeren ook nog wat extra metingen en testen uit om 100% zeker te zijn van de juiste pasvorm. Torische lenzen moeten ook op de juiste manier op het oog blijven zitten bij elke oogbeweging. Daarom wisselen we dunne en dikke lensvlakken af en voorzien we waar nodig ook wat uitsparingen of extra ballast. Uiterst precies maatwerk dus.

Materialen en uitvoeringen

Je kan torische lenzen verkrijgen in verschillende materialen en uitvoeringen. Met zachte of harde lensmaterialen bijvoorbeeld voor de gewenste draagtijd (daglenzen, tweeweeklenzen, maandlenzen of driemaandlenzen). Gekleurde contactlenzen of torische lenzen met een geïntegreerde UV- filter zijn ook mogelijk. Kom gerust eens kijken bij Optiek Mertens wat er allemaal mogelijk is en hoe we jou scherper zicht én meer comfort bieden met slimme totaaloplossingen.