Zachte contactlenzen

Het poreuze materiaal neemt het traanvocht op, zodat het op het oog heel flexibel wordt. Bovendien hechten zachte contactlenzen zich goed aan het oog, waardoor je ze nauwelijks voelt bewegen. Gevolg? Een zalig comfortabel gevoel.

Meer weten over zachte contactlenzen? Lees hieronder verder of informeer bij een vestiging in jouw buurt.

Zachte contactlenzen

Zachte contactlenzen

Zachte lenzen zijn in bijna alle sterktes verkrijgbaar, zowel in sferische als torische varianten. Om uitdroging en beschadiging te vermijden, bewaar je ze best altijd in lenzenvloeistof. Er bestaan zachte lenzen voor één dag (disposables), twee weken, een maand of een half jaar. Je kan ook kiezen voor maatwerklenzen, uitgezonderd voor de standaard zachte lenzen.

Daglenzen

Daglenzen moet je elke dag vervangen. Er is geen meer hygiënisch type lens te vinden die tegelijkertijd het ultieme comfort biedt. Elke ochtend open je een nieuwe verpakking met frisse lenzen die na gebruik worden weggegooid. Met het dragen van daglenzen verdwijnen je zorgen over het reinigen en onderhouden van lenzen.

Sporten met daglenzen

Wanneer je aan het sporten bent, is een bril die afzakt of bedampt uit den boze. Dan zijn daglenzen veel comfortabeler. Ze bieden een goed zicht in het hele gezichtsveld waardoor niets een topprestatie nog in de weg staat. Als je meestal een bril draagt, kan het fijn zijn een voorraad daglenzen te hebben, bijvoorbeeld om tijdens het skiën zonder zorgen een skibril op te zetten. Daglenzen zijn de goedkoopste keuze voor incidentele lenzengebruiker.

2 weken lenzen

Siliconen Hydrogel zachte contactlenzen laten ongeveer 5 maal zoveel zuurstof door en blijven veel beter vochtig dan andere zachte contactlenzen. Dit materiaal wordt onder meer gebruikt in de tweewekelijkse lens. Deze lenzen kan je twee weken dragen op daily wear basis of één volledige week, zowel overdag als ’s nachts.

Maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte contactlenzen die maximaal 30 dagen gedragen mogen worden. Verkrijgbaar in verschillende materialen waaronder Siliconen Hydrogel.