Leesbril

Als pasgeboren baby hebben we allemaal een heel flexibele ooglens. Een kind ziet beelden vlak voor zijn of haar oog dan ook haarscherp. Hoe ouder we worden, hoe meer die flexibiliteit daalt. In sommige gevallen leidt dit ertoe dat we onze ogen niet meer scherp kunnen stellen op voorwerpen van dichtbij.

Ouder worden en scherp zicht: veranderingen in de ooglens

Leesbril

Vanaf een bepaalde leeftijd krijgen krijgen veel mensen steeds meer moeite met lezen. Zeker bij vermoeidheid, wordt het steeds moeilijk voor de lens om zich in te spannen. Ooit mensen horen klagen over ‘korte armen’ bij het lezen? In dat geval houden ze het boek verder weg van hun ogen om scherper te zien. Andere symptomen zijn vaak vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieverlies. Dankzij een leesbril op maat geniet je opnieuw van een scherp en comfortabel zicht bij het lezen.

Heb je moeite met lezen of gaat dit minder comfortabel? Laat je informeren in één van onze opticiens bij jou in de buurt.

Computerbril of beeldschermbril

Mensen die een leesbril dragen, moeten vaak te dicht bij het scherm zitten.Een computerbril laat u toe om zowel de tekst op uw computer op 40 cm als op 80cm scherp te zien. Meer weten? Kom langs in één van onze winkels. 


vind jouw opticien

Maak een afspraak