myopie bij kinderen

We kunnen er niet meer omheen: steeds meer kinderen worden helaas bijziend. Op dit moment is al een kwart van de 13-jarigen in Nederland bijziend. Myopie is wazig zicht op grote afstand, vaak "bijziendheid" genoemd. Een kind met myopie kan scherp dichtbij zien - bij het lezen van een boek of bij het kijken naar een telefoon - maar woorden en objecten zijn wazig op een schoolbord of kijken naar de televisie.

Meer weten over bijziendheid bij kinderen? Lees snel verder of maak een afspraak bij één van de vestigingen bij jou in de buurt.

Wil je een afspraak maken voor een kind < 12 jaar oud? Graag verzoeken we je deze afspraak telefonisch te maken. Onderzoeken bij kinderen kunnen namelijk niet altijd door alle opticiens en contactlensspecialisten worden uitgevoerd.

myopie

Oorzaken myopie

Myopie (bijziendheid) is erfelijk bepaald. Bijziende ouders krijgen vaak kinderen die ook bijziend zijn. Uit diverse wetenschappelijke studies is echter gebleken dat het ontstaan van myopie ook afhangt van levensstijl. Zo draagt veel lezen en veel tijd achter beeldschermen, zoals computer, mobiel of televisie tijdens de vroege jeugd bij aan het ontstaan van bijziendheid. Ook weten we dat kinderen die tijdens hun jeugd weinig buiten spelen een hogere kans hebben om bijziend te worden.

Myopie afremmen door middel van myopie controle!

Door tijdige en regelmatige controle kunnen veel zichtproblemen van kinderen worden voorkomen, afgeremd of verholpen. De ogen van kinderen worden steeds meer belast door gamen, veelvuldig kijken op mobieltje en veel en lang achter computer en televisie zitten. Liefst 80% van wat men dagelijks verwerkt is visueel. Veel kinderen hebben zonder dat de ouders het weten geen optimaal zicht. Laat de ogen van uw kind dan ook controleren door een specialist van Oogwereld.

20-20-2-regel

Stichting Oogfonds adviseert voor kinderen en jongeren tot 20 jaar de 20-20-2-regel:

  • Na 20 minuten dichtbij kijken (bijvoorbeeld op telefoon of tablet) 20 seconden ver weg kijken.
  • Élke dag minstens 2 uur buiten zijn, inclusief pauzes en bijvoorbeeld wandelen of fietsen van en naar school of werk.

Wij staan voor je klaar

Heb je twijfels over het zicht van je kind? Maak een afspraak bij één van onze vestigingen. Onze meesters voor het oog staan voor je klaar.

Wil je een afspraak maken voor een kind < 12 jaar oud? Graag verzoeken we je deze afspraak telefonisch te maken. Onderzoeken bij kinderen kunnen namelijk niet altijd door alle opticiens en contactlensspecialisten worden uitgevoerd.

vind jouw vestiging

Maak een afspraak