Nachtlenzen

Nachtlenzen draag je tijdens je slaap en corrigeren je ogen. Gevolg? Overdag geniet je van een optimaal zicht zonder bril of lenzen. Een goede oplossing wanneer je vaak last hebt van droge ogen, maar ook ideaal om vrijuit te sporten of als je gewoon geen bril wilt. Nachtlenzen geven je comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als je wakker bent.

Meer weten over nachtlenzen? Lees hieronder verder of informeer bij een opticien in jouw buurt.

Nachtlenzen

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

  • Mensen met droge of gevoelige ogen
  • Tieners
  • Mensen die veel lezen of tijd doorbrengen achter een computer
  • Mensen die last hebben van stof achter hun lenzen of in een ruimte met airco werken
  • Actieve mensen, sporters en in het bijzonder beoefenaars van contactsporten
  • Mensen die geen laserbehandeling kunnen of willen ondergaan
  • Mensen die last hebben van hooikoorts

Nachtlenzen aanmeten

Voordat je nachtlenzen kan dragen, beoordeelt een contactlensspecialist/optometrist van ons of jouw ogen geschikt zijn voor nachtlenzen. Nachtlenzen zijn niet voor iedereen geschikt en corrigeren alleen min-sterktes tot een sterkte van -4,00. Laat daarom altijd door een contactlensspecialist/optometrist beoordelen of jij in aanmerking komt voor nachtlenzen.

Voor het aanmeten van nachtlenzen maken wij via een topograaf een plaatje van je ogen. Zo bepalen wij nauwkeurig de vorm van je ogen. Verder wordt je sterkte opgemeten. Op basis daarvan maken wij nachtlenzen die precies op maat gemaakt zijn voor jouw ogen.

Een paar dagen na de meting van de nachtlenzen haal je deze makkelijk op in de winkel. Nog nooit lenzen gedragen? Dan zal onze contactlensspecialist/optometrist met je doornemen hoe je de lenzen indoet, uithaalt en schoonmaakt.

Procornea Dreamlite

Overdag geen contactlenzen of bril dragen omdat je ogen zich ’s nachts corrigeren. Klinkt goed, toch? De DreamLite contactlenzen van Procornea corrigeren oogfouten tijdens het slapen, zodat je wakker wordt met een perfect zicht. Zo geniet je van optimaal zicht tijdens het werken, lezen, sporten of een dagje uit. Wil je stoppen met deze nachtlenzen? Geen probleem! Het proces is 100% omkeerbaar: wanneer je ermee stopt, is het effect binnen enkele dagen verdwenen.

Nachtlenzen

Nachtlenzen corrigeren je ogen terwijl je slaapt!

Hoe nachtlenzen werken

Nachtlenzen doe je in voordat je naar bed gaat. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. Nachtlenzen raken je oog niet aan, maar drijven op je traanfilm. Door de speciale vorm van de lens zorgt de traanfilm ervoor dat de voorkant van je hoornvlies platter wordt. Daar voel je helemaal niets van. De volgende ochtend haal je een kwartier na het opstaan je lenzen uit en zie je één tot twee dagen volledig scherp.

Zoek je een alternatief voor een laserbehandeling?

Veel mensen vinden een laserbehandeling een te grote stap. Bovendien is zo’n ingreep niet geheel zonder risico. Nachtlenzen zijn een stuk eenvoudiger en veiliger, en daarom een goed alternatief voor een laserbehandeling. Bovendien vallen alle behandelingen volledig onder de eindverantwoordelijkheid van een optometrist. Je mag dus op je beide oren slapen.

Nachtlenzen indoen

Nachtlenzen uitnemen

Video nachtlenzen