Harde contactlenzen

Door de komst van zacht lensmateriaal is het gebruik van harde lenzen teruggelopen. Toch geven ze nog steeds het scherpste zicht en zijn ze op lange termijn het beste voor de ooggezondheid. Harde lenzen hebben daarnaast ook een langere levensduur. Gevolg? Ze zijn in gebruik goedkoper dan contactlenzen van andere materialen.

Harde contactlenzen vragen misschien wat meer gewenning, maar je ogen raken er nauwelijks vermoeid van én je kunt ze zonder problemen de hele dag dragen. Vormvaste contactlenzen zijn in veel varianten verkrijgbaar, zodat er voor iedereen een geschikte harde contactlens is.

Meer weten over harde contactlenzen? Lees hieronder verder of informeer bij een vestiging in jouw buurt.

Harde contactlenzen

Voordelen van harde contactlenzen

  • Het scherpste zicht: harde lenzen worden speciaal op maat gemaakt, waardoor je een scherper zicht hebt. Dat in tegenstelling tot zachte lenzen, die vaak een standaard vorm hebben.
  • Ook voor moeilijke correcties: heb je een simpele plus- of minafwijking? Dat zijn er genoeg zachte lenzen die je zicht kunnen corrigeren. Bij moeilijke correcties is dat vaak niet genoeg en heb je harde contactlenzen nodig.
  • Hygiënisch: zachte lenzen zijn poreus en nemen vocht op. Bij harde lenzen is dat niet het geval. Je maakt ook makkelijker een vlak stuk plastiek schoon dan een spons. Hierdoor zijn harde lenzen hygiënischer dan zachter lenzen die je draagt voor een langere tijd (en dus geen daglenzen).
  • Voordeliger: omdat harde contactlenzen veel langer meegaan, ben je op langere termijn goedkoper af. Ze zijn daarnaast veel minder gevoelig voor beschadigingen.
  • Gezonder: harde lenzen zijn beter voor je ogen dan zachte. Ze drijven op je traanvocht, waardoor ze geen direct contact maken met je ogen.