elegant & luxueus

Chanel

Chanel staat bekend om exclusieve monturen die high fashion combineren met ultieme luxe. De authentieke, unieke details zorgen voor die herkenbare Chanel-look. Ze zijn bijzonder elegant en vrouwelijk van vorm, met een perfecte afwerking die topkwaliteit uitstraalt. 

Chanel

Wanneer je denkt aan Chanel, denk je waarschijnlijk aan het mantelpakje in tweed, de handtas in matelassé en the little black dress. Die thema’s vinden we ook terug in de brillencollectie. De monturen van Chanel stralen klasse, elegantie en vrouwelijkheid uit en worden ontwikkeld uit kwalitatief hoogstaande materialen. De afwerking met strikjes, parels, schakels, tweed, leder of andere versieringen maken de brillen een lust voor het oog. Uiteraard altijd met het bekende C-logo. 

Chanel

Geschiedenis van Chanel

Gabriel ‘Coco’ Chanel werd geboren op 19 augustus 1883 in Saumur, Frankrijk. In 1910 opende ze haar eerste kledingzaak, gevolgd door een hoeden- en accessoirewinkel in 1913. Haar eerste couturehuis richtte ze op in Biarritz, en al snel werd ze in de jaren ’20, de ‘Koningin van de Mode’ genoemd. Als grondlegger van de Garçonne-look – een comfortabele stijl voor die tijd – trok ze al grote ogen, maar het was met het ontwerp van ‘la petite robe noire’, dat ze wereldberoemd werd. Vanaf dan werd het modehuis wereldwijd bekend als haute couture. In mei 1921 bracht ze haar legendarische parfum Chanel N°5 uit, dat vandaag nog altijd een van de meest verkochte parfums is. 

Chanel is intussen uitgegroeid tot een van de belangrijkste en meest toonaangevende Europese modehuizen, waarvan Karl Lagerfeld jarenlang hoofdontwerper was. Het merk combineert de klasse en eenvoud van Coco Chanel met de huidige trends in de modewereld. De collecties van het merk zijn niet alleen populair in de high society van Parijs, maar ook in wereldsteden als Londen, Rome en New York. 

In 1999 introduceerde Chanel samen met Luxottica een lijn van brillen en zonnebrillen, eveneens gekenmerkt door een luxueuze en kwalitatieve afwerking. 

Bekijk ook onze andere topmerken binnen deze stijl