Oogmeting

Wij meten je ogen nauwkeuriger dan andere opticiens. Dankzij onze microprecisie oogmeting ben je zeker van de perfecte brilscherpte, word je minder snel moe en voorkom je eenvoudig klachten als hoofdpijn.

Onze gediplomeerde opticiens meten jouw ogen met de meeste geavanceerde apparatuur. Deze specialisten kijken een stapje verder. Neem gerust contact op bij vragen.

oogmeting


Hoe werkt een oogmeting?

Voor een perfect zicht is het essentieel dat je regelmatig je ogen laat testen. We raden je aan om gemiddeld om de 2 jaar een oogtest te laten uitvoeren om oogafwijkingen waar te nemen. De afwijking kan immers door de jaren heen wijzigen. Hiervoor hoef je niet noodzakelijk bij een oogarts langs te gaan.


1. Uitvragen van klachten

Heb je last van verminderd zicht of oogklachten? Een compleet beeld van jouw ooggezondheid is cruciaal voor onze opticiens, zodat zij een passende kijkoplossing kunnen adviseren. 
 

2. Objectieve oogmeting

Een objectieve oogmeting analyseert jouw zichtprofiel. Die automatische oogmeting wordt gedaan met behulp van een autorefractor. Het is een voorbereidende meting, waarna opticiens het resultaat verfijnen.
 

3. Bepaling van gezichtsscherpte & subjectieve oogmeting

De gezichtsscherpte wordt onderzocht door de ogen afzonderlijk van elkaar te meten. Tijdens dit onderzoek kijken we in welke mate je twee bij elkaar liggende punten van elkaar kunt onderscheiden. 
 

4. Subjectieve oogmeting

Tijdens een subjectieve oogmeting plaatsen we glazen met verschillende sterktes voor je ogen. Op die manier bepalen onze opticiens de juiste sterkte. Eerst wordt dit voor elk oog afzonderlijk gedaan, daarna voor beide ogen tegelijkertijd.

We meten niet alleen de sterkte, maar ook de afstand van de ogen, de hoornvliesafstand en de inclinatie van de glazen. Het ultieme doel is om het perfecte glas voor jou samen te stellen. Hierbij houden we rekening met glastype, materiaal, coatings en de bescherming van jouw ogen tegen o.a. zon, uv-straling en schittering.
 

5. Samenwerking van de ogen controleren

De gemeten sterkte wordt in een pasbril gezet, waarna we verschillende binoculaire testen uitvoeren. Dit houdt in dat de samenwerking tussen beide ogen gecontroleerd en beoordeeld wordt.
 

6. Indien nodig: Leesadditie bepalen in pasbril

Wanneer we ouder worden, krijgen we vaak moeite met scherp zien van dichtbij. In dat geval bepalen we de leesadditie met behulp van een pasbril. Dit betekent dat we een extra plus-correctie bepalen die ervoor zorgt dat het zicht van dichtbij verbeterd wordt.

vind jouw opticien

Maak een afspraak