Optometrie

Bij Oogwereld kijkt er altijd één van onze eigen optometristen mee. Die specialist weet precies hoe het met de gezondheid van je ogen gesteld is. Je hebt er geen verwijzing van de huisarts voor nodig. Meer nog, de blik van onze eigen optometristen hoort er bij ons gewoon bij. Met oog voor detail én oog voor jou.

Optometrie is een paramedisch specialisme dat zich bezighoudt met het opsporen van oogafwijkingen. Pas als je de bacheloropleiding Oogzorg hebt afgerond, mag je jezelf optometrist noemen. Hij of zij behandelt het gezichtsvermogen en de gezondheid van het oog.

Meer weten over optometrie? Lees verder of neem contact op met één van onze winkels.

optometrie

Wat doet een optometrist?

Met de verschillende apparatuur bepaalt een optometrist jouw gezichtsvermogen en brengt hij het hoornvlies grafisch in kaart. Daarnaast onderzoekt hij het voorste en achterste oogsegment en bekijkt hij het netvlies. Eventuele afwijkingen of beginnende problemen herkent de optometrist meteen.

Herken je een van onderstaande klachten, dan is het verstandig om je ogen te laten onderzoeken door een optometrist. Deze stelt vast wat er aan de hand is, en stelt vaak direct maatregelen voor om erger te voorkomen.

Klachten:

  • Wazig of dubbel zicht
  • Vermoeide, jeukende of geïrriteerde ogen
  • Last van je ogen bij lezen of beeldschermwerk
  • Hoofdpijn en/of moeite met scherpstellen
  • Pijn in of rond de ogen
  • Lichtflitsen, vlekjes of draadjes die voor het beeld verschijnen

Afspraak inplannen met de optometrist

Na dit deskundig onderzoek heeft de optometrist een goed beeld van de toestand van de ogen. De optometrist doet ook onderzoek naar glaucoom, diabetes, macula degeneratie en staar. Bij deze onderzoeken gebruiken we vaak de funduscamera en eventueel de OCT-scan. Na screening verwijst de optometrist van Oogwereld je indien nodig door naar de oogarts. De inhoud en de duur van een optometrisch onderzoek is afhankelijk van de klachten en/of wensen van de klant. Een onderzoek duurt ongeveer 40 minuten. Hierna kijken we samen naar de resultaten en mogelijkheden en verwijzen we je indien nodig door naar de huis- of oogarts.