Uv-bescherming

We weten dat bij het kopen van een nieuwe zonnebril het belangrijk is om te letten op de beschermingsfactor. Kies idealiter een zonnebril die minstens 99% UVB stralen en minstens 95% UVA stralen blokkeert. Grotere zonnebrillen bedekken je ogen beter en bieden daarom meer bescherming tegen UV stralen. Kleur van de glazen zeggen niets over de bescherming. Hoewel donkere glazen natuurlijk erg cool staan, beschermen ze je ogen niet per se beter dan lichtere glazen. En wil je hinderlijke schittering blokkeren, kies dan voor gepolariseerde glazen.

UV-licht is overal aanwezig. Ook als het bewolkt is. Met onze zonneglazen beschermt u uw ogen tegen schadelijk UV-licht. Wij hebben een uitgebreid assortiment, met een uitgebreid pallet aan natuurlijke kleuren. Ook kunt u kiezen voor een gepolariseerd brillenglas of voor een spiegelcoating. Zo creëert u een zomerse look. Alle zonneglazen zijn eenvoudig te combineren met Varilux en Eyezen brillenglazen op sterkte.

uv-bescherming

Ik draag nooit een zonnebril. Waarom heb ik dan nergens last van?

De gevolgen van een overmatige UV-straling voor het hoornvlies zijn meestal niet direct merkbaar. Pas op latere leeftijd krijg je er mee te maken. Om zo lang mogelijk een optimaal zicht te garanderen, is het belangrijk om je ogen vanaf jonge leeftijd goed te beschermen. Bijvoorbeeld door het dragen van een goede zonnebril. Bij sneeuwblindheid (lasoog) raakt je hoornvlies ontstoken en merk je wel binnen enkele uren de gevolgen van de UV-straling.

Moet ik in België ook een zonnebril dragen?

In België is de UV-straling lager dan rond de evenaar. Ga je op vakantie naar Zuid-Frankrijk? Dan is de UV-straling hoger dan bij ons. Toch kan het ook in ons land flink oplopen. Zo draag je in de zomer tussen 12 uur en 15 uur best een goede zonnebril. Daarnaast weerkaatst UV-straling op zand, water, sneeuw, en ook op grote hoogte is de intensiteit hoger. Op het strand, op het water en in de bergen (met name in de sneeuw) is dus extra voorzichtigheid aan te raden.

Waarom moeten kinderogen extra beschermd worden tegen UV-straling?

Kinderen zijn kwetsbaarder voor veel licht en UV-straling. Dat komt omdat hun pupil groter is en hun ooglens minder beschermend pigment bevat dan die van volwassenen. Zonder goede bescherming kan teveel zonlicht zelfs leiden tot permanente schade aan de ogen. Een goede zonnebril is daarom juist voor kinderen erg belangrijk. Hoe jonger het kind, hoe kwetsbaarder de ogen. Vooral met baby’s is extra voorzichtigheid geen overbodige luxe Zorg ervoor dat hun gezichtje altijd in de schaduw blijft en bescherm hun ogen met een goede zonnebril en een hoedje met een brede rand.